Sådan gør du
Bland fintrevet citronskal med æblemost, honning, sukker og timian i en lille gryde. Kog det ind til omtrent det halve. Hæld væsken igennem en fintmasket sigte, så timianblade og citronskal sigtes fra, hæld væsken tilbage, og kog den ind, til du har 80 g sirup.
Hak chokoladen, skær smørret i mindre stykker, og kom det i en lille gryde. Giv gryden lidt varme, så chokoladen lige akkurat begynder at smelte i bunden, og tag så gryden fra varmen, og stil den til side.
Rør fløden i siruppen, og varm blandingen op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde-sirupblanding i gryden med chokolade og smør. Pisk, så chokolade og smør smelter, og blandingen bliver lind og cremet. Hvis der ikke er varme nok i blandingen til helt at smelte al chokoladen, så giv gryden nogle få sekunder på blusset. Pisk cognacen i, og hæld trøffelmassen i en flad beholder, gerne en fleksibel form, beklædt med køkkenfilm eller bagepapir. Læg låg på, eller overdæk på anden vis, og sæt formen i fryseren indtil dagen efter. Lad trøflerne ligge i fryseren, indtil du vil servere dem – op til 3 uger.
Tag trøffelblokken ud af formen, og skær den i passende stykker. Tril evt. stykkerne til kugler, eller giv dem den form, du ønsker, og rul dem i kakaopulver.
Ingredienser
½ skal af usprøjtet citron
2 dl æblemost
30 g honning
30 g sukker
en lille håndfuld citrontimianblade
200 g mørk chokolade (70%)
75 g smør
1 ½ dl piskefløde
¼ dl cognac (eller whiskey)
kakaopulver