Tilbage til opskrifter

Tørrede kantareller

Hvis du i løbet af sommeren og efteråret finder rigtig mange kantareller eller andre svampe, vel at mærke flere, end du og din familie kan nå at spise, er det en rigtig god ide at tørre dem. Svampene kan udblødes og bruges til risotto, sovser, suppe og som krymmel. Eller du kan komme de tørre svampe i en krydderikværn sammen med groft salt, og derved få kantarelsalt ud af det – det er fantastisk på et blødkogt æg eller på røræg.

Sådan gør du

Først skal du rense svampene med en pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Del dem ud i mindre stykker eller tynde skiver. Fordel svampene på en bageplade med bagepapir, og tør svampene i ovnen ved 60-70° i ca. 1 time, eller indtil de er helt tørre. Det er vigtigt, at svampene er helt gennemtørre, da de ellers vil begynde at rådne, når de lukkes inde i et glas. Du kan give de fleste svampe den samme behandling, og så har du glæde af dem i et stykke ud over den normale sæson.

Ingredienser

1 kg kantareller (eller så mange du har lyst)