De lækre, luftige boller med den flotte, blanke overflade er perfekte til fødselsdagsfesten, til eftermiddagsteen, eller på en kold efterårsdag sammen med en kop varm chokolade. Du kan også bruge tebollerne som top og bund i din burger.

Sådan gør du

Kom vand og gær i en røreskål, og rør, til gæren er helt opløst.

Slå ægget ud i skålen, og rør det sammen med vandet.

Kom mel, sukker og salt i skålen, og ælt dejen godt ved lav hastighed, til den er glat og blank og slipper skålen. Det er tegn på, at der er dannet glutenstrenge, og at dejen er klar. Det tager ca. 6-8 minutter, afhængigt af motorkraften på din maskine.

Skær smørret i små terninger, og kom det hele i skålen på en gang. Ælt smørret godt ind i dejen, til den er glat og blank, og stop så med at ælte.

Sæt skålen med dejen på køkkenbordet ved stuetemperatur, dæk skålen til, og lad dejen hvile 30 minutter – eller sæt den i køleskabet natten over.

Nu er den klar til brug og kan formes til det bagværk du vil lave. Del dejen i 10 dele, og form den til boller. Læg dem på to bageplader med bagepapir. Sørg for at der er god afstand mellem bollerne, så de ikke flyder sammen under hævningen.

Lad bollerne hæve i 2-3 timer.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, så de får en flot, blank overflade. Bag bollerne ca. 10-12 minutter ved 200°. Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.

Ingredienser

Dej

3 dl koldt vand
35 g gær
1 æg
625 g hvedemel
65 g sukker
10 g salt
50 g smør

Pensling

1 æg

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her