Sådan gør du
Når bryster og lår er skåret af den hele kylling – en helstegt af slagsen som i opskriften på modsatte side eller en kogt kylling som beskrevet side 95 – kan du plukke kødet af skroget. Der sidder masser af små gode stykker, ikke mindst på ryggen.
Varm en pande op med en god sjat olivenolie, og rist kødet, indtil det får lidt farve. Tilsæt hakket løg og 2 hakkede fed hvidløg, og lad det riste med et par minutter. Tilsæt jalapenos, spidskommen, tomater og bønner, og lad det simrekoge i 4-5 minutter. Smag saucen til med salt, peber og saft af 1 limefrugt og evt. lidt sukker.
Kom grønne ærter, 1 fed revet hvidløg, saft af 1 limefrugt og ¾ dl olivenolie i et stavblenderglas eller en høj blender, og blend til en grov mos. Smag til med salt og peber. Rist tortillaerne på en tør pande, og hold dem lune i et viskestykke. Fyld tortillaerne med kylling, bønner, brud af fetaost, og top med koriander.
Ingredienser
150 g kylling, plukket fra skroget
olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
30 g syltede jalapenos, grofthakkede
1 tsk stødt spidskommen
250 g små tomater, hakkede
250 g kogte røde bønner (fra dåse eller hjemmekogte)
Saft af 2 limefrugter
Salt og peber
200 g grønne ærter fra frost, optøede
12 majstortillaer på 10-12 cm (alternativt hvedetortillaer)
100 g feta
2 håndfulde korianderblade