Tilbage til opskrifter

Stegte kammuslinger med bagte jordskokker

  • Kammusling med bagte jordskokker

Havet, skoven, stranden og busken. En lækker forret fra restauranten Almanak, der kan bruges i jule- og nytårstiden. Stegte kammuslinger, æblehasselnød-mayonnaise, bagte jordskokker, sprød blæretang og sauce på brunet smør med havtorn.

Sådan gør du

Mayonnaise

Damp eller kog æblerne til de er møre. Blend dem til en puré i en blender. Pisk æggeblommerne seje med salt. Tilsæt sennep og eddike. Montér massen med hasselnødolien og rapsolien i en tynd stråle til mayonnaisen har en fast konsistens. Vend den kolde puré sammen med mayonnaisen.

Bagte jordskokker

Rens jordskokkerne med en svamp under rindende vand og halver dem eller del dem i kvarte. Masser sukker, salt, timian og olie ind i jordskokkerne. Læg dem i en bradepande med stanniol over, og bag dem ved 160° i 40 minutter.

Sprød tang

Skyl blæretangen i koldt vand og klip yderbladene af. Masseres tangen med havsalt og koldpresset rapsolie og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 140° i 40 minutter.

Brunet smørsauce med havtorn

Brun smørret, tilsæt havtorn og rist grundigt. Blend smørret sammen og sigt den.

Kammuslinger

Fjern musklerne fra kammuslingerne, vend dem med sukker og salt og lad dem trække i 12 timer. Steg kammuslingerne på en varm pande med lidt olie til skorpen er ved at sætte sig. Tilsæt smør og timian og slyng kammuslingerne rundt i panden til skorpen er sprød. Anret og server med det samme.

Ingredienser

Mayonnaise

3 æbler (gerne discovery)
2 æggeblommer
1 spsk æbleeddike
1 tsk salt
1 dl hasselnøddeolie
2 dl koldpresset rapsolie

Bagte jordskokker

10 store jordskokker
2 spsk blommeeddike
2 spsk sukker
1 tsk salt
3 kviste timian
2 spsk koldpresset rapsolie

Sprød tang

1 håndfuld blæretang (hent det på stranden eller din fiskehandler)
1 spsk koldpresset rapsolie

Brunet smørsauce med havtorn

30 havtornbær
50 g smør

Kammuslinger

12 kammuslinger
1 knivspids salt
1 knivspids sukker