Hornfisken er en dejlig forårsdelikatesse, der er i sæson fra april til juni. Her komplimenteres hornfiskens lyse kød med en grov sennep og masser af bredbladet persille. Sammen med bagte rodfrugter med timian og sennep, får du et fortrinligt måltid.

Sådan gør du

Stegt hornfisk

Tjek hornfiskefileterne for friskhed, skæl og grønne ben. Læg fileterne på skindsiden, og smør indersiden med sennep, drys med hakket persille, og krydr med salt og peber. Skær så hver filet ud i 4 stykker, og klap dem sammen med skindsiden udad. Vend stykkerne i hvedemel. Steg hornfiskestykkerne i halvt smør og halvt olie på en varm pande, 2-3 minutter på hver side, til de er flot gyldne og sprøde på skindet. Stykkerne kan godt finde på at åbne sig, når de kommer på pande, så det er en god ide lige at holde dem nede med en paletkniv i starten. Krydr evt. med lidt ekstra salt og peber på skindet.

Bagte rodfrugter

Skræl løg og rodfrugter (jordskokkerne behøver du ikke nødvendigvis at skrælle, bare du skrubber dem godt), og skær alt ud i grove stykker. Kom grøntsagerne i en bradepande, og vend dem med eddike, olie, sennep og plukket timian, og krydr med salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen ved 170° i 15-20 minutter, så de bliver møre, men stadig har godt med bid. Smag rodfrugterne til med ekstra salt, peber og eddike, hvis det er nødvendigt, og server dem varme sammen med hornfiskene.

Ingredienser

Stegt hornfisk

2 hornfiskfilet
2 spsk grov sennep
1 håndfuld bredbladet persille
havsalt
Friskkværnet peber
50 g hvedemel
10 g smør
1 spsk rapsolie

Bagte rodfrugter

2 rødløg
¼ knoldselleri
3 gulerod
2 persillerod
6 jordskok
2 spsk æbleeddike
2 spsk rapsolie
1 spsk grov sennep
5 kviste timian
havsalt
Friskkværnet peber


Malte Ebert livestream - hornfisk