Tilbage til opskrifter

Spread af grillede asparges

En sprød, sund og nem snack. Brug også denne spread i sandwiches, og brug chipsene som dypperedskab til hummus, rødbedepure eller som sprødt drys på salater. Chipsene tager et par timer, fordi de skal tørre i ovnen. Lav dem et par dage i forvejen, og opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Skal vi levere maden til jeres sommerfest? Bestil sommermenuen ud af huset

Læs mere her

Sådan gør du

Chips

Kom havregrynene i en lille gryde, og hæld vand på, så det lige dækker. Kog ved svag varme i 30 minutter; hæld lidt mere vand i undervejs, hvis grøden bliver for tør. Smag til med smør og lidt salt, og smør grøden tyndt ud på bagepapir. Bag i ovnen ved 160°, indtil chipspladen er gylden og sprød – det tager 11⁄2-2 timer. Lad havrechipsene køle af, og bræk dem i rustikke stykker.

Knæk eller skær de nederste 3-4 cm af aspargesene. Grill eller steg dem på en tør og meget varm pande, til de har taget godt med farve. Mens de stadig er varme, så blend dem med olien og creme fraichen til en grov pure. Smag til med salt, citronsaft og peber, og server med de sprøde havrechips.

Spread

Knæk eller skær de nederste 3-4 cm af aspargesene. Grill eller steg dem på en tør og meget varm pande, til de har taget godt med farve. Mens de stadig er varme, så blend dem med olien og creme fraichen til en grov pure. Smag til med salt, citronsaft og peber, og server med de sprøde havrechips.

Ingredienser

Chips

100 g havregryn
10 g smør

Spread

1 bundt grønne asparges
½ dl olivenolie
½ dl creme fraiche 18%
saft af 0,5 citron
havsalt og friskkværnet peber