Sådan gør du
Kog spaghetti i en stor gyde med vand og salt, til den er al dente – tjek den eksakte kogetid på emballagen.
Klargør pancettaen, mens spaghettien koger: Skær pancettaen ud i tern, og kom dem i en gryde med olie. Tilsæt det hele fed hvidløg, og lad det sautere 2-3 minutter, så pancettaen tager lidt farve. Fisk evt. hvidløget op igen – det har gjort sit og afgivet smag til olie og pancetta.
Hæld vandet fra spaghettien, og vend spaghettien ned i pancettaen på panden.
Pisk æggeblommer og de 2 slags revet ost sammen, og hæld massen i spaghettien.
Tag gryden af varmen, og vend det hele godt rundt, og krydr med salt og masser af friskkværnet peber. Varmen fra pastaen er nok til at creme sovsen – beholder du den på komfuret, bliver den til røræg.
Server med det samme, så spaghettien holder sin cremede konsistens, og giv godt med brød til og gerne også lidt salat eller råkost, der kan knække pastaens fedme.
Ingredienser
350 g spaghetti
havsalt
2 spsk olivenolie
80 g pancetta (bacon kan også bruges)
1 fed hvidløg
2 æggeblommer
30 g friskrevet parmesanost
30 g friskrevet pecorino
Friskkværnet peber