Tilbage til opskrifter

Sorbet med mørk chokolade

Kongen af chokoladesorbet. Mørk så det forslår, cremet, smeltende og iskold. Ligesom for både sorbeten med den hvide chokolade og mælkechokoladen gælder det, at du skal lade isblandingen trække smag i 1 døgn, før du kører den i en ismaskine.

Sådan gør du

Dag 1

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Smelt den i et varmt vandbad eller i en mikrobølgeovn (ved 'defrost' eller maksimum 500 W under hyppig omrøring). Bring vand, mælkepulver, sukker og glukosesirup i kog i en lille gryde, skru ned for varmen, og lad det simre i et par minutter.

Hæld en tredjedel af den varme væske over chokoladen, og rør energisk med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne. Tilsæt derefter den næste tredjedel væske, og rør på samme måde. Kom til sidst resten af voksne i, og rør igen. Brud derefter en stavblender til at forfine konsistensen.

Hæld sorbetlagen tilbage i gryden, og varm den op igen til 85 under konstant omrøring - mål efter med et digitaltermometer. Hæld derefter sorbetlagen over i en ren skål. Stil denne skål i et kold vandbad med isterninger for at afkøle blandingen hurtigt. Hæld sorbetlagen i en tætsluttende beholder, og lad den stå natten over i køleskabet for at udvikle sig.

Dag 2

Hæld sorbetlagen i en ismaskine, og kør den til sorbet. Skal du ikke servere sorbeten med det samme, så hæld den i en tætsluttende beholder, og opbevar den i fryseren. Tag sorbeten ud fra kulden ca. 20 minutter for servering, og lad den temperere i køleskabet.

Ingredienser

Sorbet

165 g mørk chokolade 70%
5 dl vand
10 g mælkepulver
125 g sukker
25 g glukosesirup