Sådan gør du
Skræl pærerne, halver dem, fjern kernehuset, og skær dem i stykker på 2 cm.
Smelt smør og honning på en pande, og lad det karamellisere. Kom halvdelen af pærestykkerne på panden ved rask varme, og lad dem tage farve.
Tag pærestykkerne op med en hulske, og læg dem i et fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad væsken på panden fordampe, før du kommer den sidste halvdel pærestykker på panden, så det hele ikke bliver for vådt og begynder at koge.
Lad også dem karamellisere. Har du en sjat pærebrændevin i barskabet, der irriterer dig, så er det i øvrigt her, du skal skille dig af med den.
Tag det sidste hold pærer af panden, og lad det hele køle af.
Forvarm ovnen til 170º ved varmluft.
Smør formene med smør, og drys dem med en blanding af sukker og birkes. Stil dem til side.
Pisk æg og sukker skummende. Vend mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i æggene med et piskeris.
Vend de afkølede karamelliserede pærer i dejen sammen med citronskal. Vend til sidst det smeltede afkølede smør i.
Fordel dejen i de smurte forme, og sæt dem i køleskabet i ca. 30 minutter, og lad dejen sætte sig.
Bag kagerne i 25–30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af i formene, inden du vender dem ud. Server kagerne lune eller afkølede med et drys flormelis på.
Ingredienser
1 kg modne, men faste pærer
100 g smør
100 g honning
6 mellemstore æg
300 g sukker
250 g mandelmel
300 g hvedemel
3 tsk bagepulver
havsalt
citronskal
180 g smør smeltet og afkølet
smør, birkes og sukker til formene