Tilbage til opskrifter

Små kartofler med løvstikke og vesterhavsost

Et skønt tilbehør til forårets selskaber, eller hverdagens retter. De små kartofler får selskab af løvstikke, fuldfed vesterhavsost og knas fra solsikkekerne, for et krydret og fyldigt smagsindtryk.

Sådan gør du

Små kartofler

Kog kartofler i saltet vand, og afkøl. Det er vigtigt, at de er så tørre som muligt. Kartoflerne kan deles, hvis de er for store.

Løvstikkesalsa

Vend 40 g solsikkekerner med 1 spsk vand og fint salt. Bag dem i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 160°. Lad solsikkekernerne køle af, til stuetemperatur.

Blend solsikkekerner, vesterhavsost, hvidløg og æbleeddike. Smag til med salt. Tilføj olie, persille og løvstikke, og blend, indtil konsistensen er som en grov salsa.

Vend de afkølede kartofler med løvstikkesalsaen.

Servering

Anret kartoflerne med løvstikkesalsa på et fad. Drys med ristede solsikkekerner og revet vesterhavsost. Pynt med bredbladet persille.

Ingredienser

Små kartofler

1 kg små fine kartofler
salt

Løvstikkesalsa

140 g solsikkekerner
1 spsk vand
1 knivspids fint salt
25 g vesterhavsost
1 fed hvidløg
1 spsk æbleeddike
salt
3 dl smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
1 bundt bredbladet persille
1 håndfuld løvstikke

Desuden

60 g vesterhavsost
solsikkekerner (de resterende fra løvstikkesalsaen)
bredbladet persille