Sådan gør du
Små kartofler
Kog kartofler i saltet vand, og afkøl. Det er vigtigt, at de er så tørre som muligt. Kartoflerne kan deles, hvis de er for store.
Løvstikkesalsa
Vend 40 g solsikkekerner med 1 spsk vand og fint salt. Bag dem i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 160°. Lad solsikkekernerne køle af, til stuetemperatur.
Blend solsikkekerner, vesterhavsost, hvidløg og æbleeddike. Smag til med salt. Tilføj olie, persille og løvstikke, og blend, indtil konsistensen er som en grov salsa.
Vend de afkølede kartofler med løvstikkesalsaen.
Servering
Anret kartoflerne med løvstikkesalsa på et fad. Drys med ristede solsikkekerner og revet vesterhavsost. Pynt med bredbladet persille.
Ingredienser
Små kartofler
1 kg små fine kartofler
salt
Løvstikkesalsa
140 g solsikkekerner
1 spsk vand
1 knivspids fint salt
25 g vesterhavsost
1 fed hvidløg
1 spsk æbleeddike
salt
3 dl smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
1 bundt bredbladet persille
1 håndfuld løvstikke
Desuden
60 g vesterhavsost
solsikkekerner (de resterende fra løvstikkesalsaen)
bredbladet persille