Tilbage til opskrifter

Saltbagte rødbeder

Rødbeder er en af de grøntsager, der kan tåle at blive tilberedt virkelig længe, uden at den mister form eller smag. Den lange bagning med masser af salt frembringer en dyb, sødlig smag med lakridsagtige toner. Sammen med de salte østers og ditto tang bliver dette til en intens sag, der fungerer godt som en forret med et stykke brød til.

Bestil Meyers Måltidskasse og få aftensmad leveret lige til døren - færdiglavet af sæsonens bedste råvarer.

Se ugens menu og bestil nu

Sådan gør du

Skrub rødbederne rene for jordrester, og skyl dem godt – lad dem beholde skrællen på. Tag en enkelt lille rødbede fra, og kom de resterende i et ovnfast fad. Dæk med et par håndfulde salt, og bag dem i ovnen ved 150° i 1-1½ timer. Gnub de varme rødbeder fri for skind under den kolde hane. Skær rødbederne i grove stykker. Skræl den rå rødbede, snit den i helt tynde skiver på et mandolinjern, og kom skiverne i koldt vand, så de bliver knasende sprøde.

Åbn østersene, løsn musklerne fra skallen, og fjern eventuelle skalrester. Tag de 8 største og flotteste østers fra. Hak østerskødet groft, og kom det i en skål sammen med æbleeddike og olivenolie, og smag til med peber. Kom søltangen i koldt vand i 10 minutter, og si så vandet fra. Pil skalotteløget, og skær det i fine skiver.

Vend de bagte og rå rødbeder sammen med tang, løg, de hele østers og østersmarinaden, og smag til med salt og peber. Klip karsen over salaten.

Tip

Hvis det er sæson for friske, syrlige danske æbler, så kom endelig et par stykker i denne salat. Skær dem i helt tynde både.

Ingredienser

750 g rødbeder (gerne både stribede og røde)
3 håndfulde groft salt
½ skalotteløg
12 østers
4 spsk æbleeddike
½ dl koldpresset olivenolie
25 g tørret søltang (fås i helsekostbutikker - alle tangtyper kan bruges)
1 skalotteløg
½ bakke karse
Friskkværnet peber