Sådan gør du
Skrub rødbederne rene for jordrester, og skyl dem godt – lad dem beholde skrællen på. Tag en enkelt lille rødbede fra, og kom de resterende i et ovnfast fad. Dæk med et par håndfulde salt, og bag dem i ovnen ved 150° i 1-1½ timer. Gnub de varme rødbeder fri for skind under den kolde hane. Skær rødbederne i grove stykker. Skræl den rå rødbede, snit den i helt tynde skiver på et mandolinjern, og kom skiverne i koldt vand, så de bliver knasende sprøde.
Åbn østersene, løsn musklerne fra skallen, og fjern eventuelle skalrester. Tag de 8 største og flotteste østers fra. Hak østerskødet groft, og kom det i en skål sammen med æbleeddike og olivenolie, og smag til med peber. Kom søltangen i koldt vand i 10 minutter, og si så vandet fra. Pil skalotteløget, og skær det i fine skiver.
Vend de bagte og rå rødbeder sammen med tang, løg, de hele østers og østersmarinaden, og smag til med salt og peber. Klip karsen over salaten.
Ingredienser
750 g rødbeder (gerne både stribede og røde)
3 håndfulde groft salt
½ skalotteløg
12 østers
4 spsk æbleeddike
½ dl koldpresset olivenolie
25 g tørret søltang (fås i helsekostbutikker - alle tangtyper kan bruges)
1 skalotteløg
½ bakke karse
Friskkværnet peber