Sådan gør du
Bund
Bland de to slags mel og bagepulver, og rør blandingen sammen med smør, salt og vand til en sammenhængende dej. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og læg den i en smurt tærteform eller springform, så den dækker bunden og har en høj kant på 3-4 cm.
Fyld
Kom sirius ærter, æg, fløde og revet citronskal i et højt glas, der passer til en stavblender. Blend til en grov masse, og rør derefter majs og revet ost i. Smag til med salt og peber, og fordel fyldet i tærtebunden.
Bag tærten i ovnen ved 180° i 25-30 minutter, eller indtil massen er fast og let gylden. Hvis du har bagt i en springform, så tag tærten ud af formen, og lad den køle en smule af.
Marinér halverede små tomater med lidt olivenolie og citronsaft. Smør ricottaen på tærten, og top med tomater og basilikumblade. Krydr med sort peber, og servér.
Ingredienser
Bund
100 g rugmel                
100 g hvedemel                
½ tsk bagepulver                
50 g blødt smør                
1 tsk salt                
1 dl vand    
Fyld
240 g kogte Sirius Ærter eller Kikærter (fra dåse eller hjemmekogte)                
2 æg                
¾ dl piskefløde                
Skal fra 1 usprøjtet citron                
200 g løse majs                
75 g mozzarella, revet (eller anden ost)                
Salt og peber    
Topping
200 g små modne tomater                
2 spsk olivenolie                
Saft af 0,5 citron                
150 g ricotta                
2 håndfulde basilikum