• Rugbar

En lækker hjemmebagt og sund snack, hvor du kan variere kerner, nødder og tørret frugt i det uendelige. Perfekt at have med på madpakke eller som en nem morgenmad på farten.

Orker du ikke bage selv? Nu kan du få brød og kager leveret til døren fra Meyers Bageri

Bestil her

Sådan gør du

Dag 1

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Bland rugmelet i væsken og dæk med et klæde eller låg. Lad skålen stå ved stuetemperatur i 48 timer.

Dag 2

Bland vand, rugkerner, solsikkekerner og hørfrø sammen i en skål. Dæk skålen med et klæde eller et låg og lad kernerne stå i blød ved stuetemperatur i 24 timer.

Dag 3

Hak nødderne groft, og kør de tørrede frugter på en foodprocessor i ca. 1 minut. Bland rugsurdejen, nødder, tørret frugt og de udblødte kerner sammen, tilsæt salt og evt. brændt maltmel. Ælt det hele godt sammen – regn med at ælte i ca. 10 minutter.

Fordel dejen i rugbarsforme (9 x 4,5 x 2,5 cm), som forinden er blevet smurt godt med solsikkeolie, sådan at dejen fylder ca. ⅓ af formen. Lad dejen hæve et lunt sted i 1-2 timer, eller indtil dejen når kanten af formene. Bag rugbarene ved 180° i ca. 35 minutter.

Vend de varme brød ud af formene, og lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Har du ikke rugbars-silikoneforme, kan du godt bage rugbarene i muffinforme.

Ingredienser

Dag 1

2 dl koldt vand
5 g gær
265 g rugmel

Dag 2

3 ½ dl koldt vand
165 g knækkede rugkerner
80 g solsikkekerner
80 g hørfrø

Dag 3

17 g havsalt
2 g brændt maltmel (kan udelades)
80 g blandede nødder, f.eks. hasselnødder, mandler eller valnødder
80 g blandede tørrede frugter, f.eks. figner, abrikoser, dadler eller rosiner

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her