Tilbage til opskrifter

Rosastegt andebryst

  • Rosastegt andebryst

Det behøves ikke være svært at lave det helt perfekt stegte andebryst. Her får du opskriften på, hvordan du når frem til et rosa resultat.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Afparer andebrysterne for sener, og tjek dem for fjerstubbe og fjerrester. Rids skindet med en skarp kniv uden at skære ned i kødet. Gnid skindet med salt og hakket timian. Brun andebrysterne på en medium varm pande, først på skindsiden i 1-2 minutter, så fedtet smelter lidt af. Hæld fedtet fra (gem det på glas til senere madbrug), og brun den anden side af brysterne i 1 minutter. Steg brysterne færdig i ovnen ved 170º i 10-12 minutter, så de er rosa i midten. Hvis du ønsker dem gennemstegt, skal de have 5-7 minutter mere. Tag brysterne ud af ovnen, og lad dem hvile i 3-4 minutter inden udskæring. Skær brysterne i skiver, og server dem med lun kålrabi i æblemos.

Tip

Gem det frasmeltede andefedt på en lille krukke eller et sylteglas, og brug det til bagning af rodfrugter eller til at stege kartofler i.

Ingredienser

2 andebryst
havsalt
2 kviste frisk timian
Friskkværnet peber


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål