Tilbage til opskrifter

Rosastegt andebryst

  • Rosastegt andebryst

Det behøves ikke være svært at lave det helt perfekt stegte andebryst. Her får du opskriften på, hvordan du når frem til et rosa resultat.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Afparer andebrysterne for sener, og tjek dem for fjerstubbe og fjerrester. Rids skindet med en skarp kniv uden at skære ned i kødet. Gnid skindet med salt og hakket timian. Brun andebrysterne på en medium varm pande, først på skindsiden i 1-2 minutter, så fedtet smelter lidt af. Hæld fedtet fra (gem det på glas til senere madbrug), og brun den anden side af brysterne i 1 minutter. Steg brysterne færdig i ovnen ved 170º i 10-12 minutter, så de er rosa i midten. Hvis du ønsker dem gennemstegt, skal de have 5-7 minutter mere. Tag brysterne ud af ovnen, og lad dem hvile i 3-4 minutter inden udskæring. Skær brysterne i skiver, og server dem med lun kålrabi i æblemos.

Tip

Gem det frasmeltede andefedt på en lille krukke eller et sylteglas, og brug det til bagning af rodfrugter eller til at stege kartofler i.

Ingredienser

2 andebryst
havsalt
2 kviste frisk timian
Friskkværnet peber


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme