Tilbage til opskrifter

Rosastegt andebryst

  • Rosastegt andebryst

Det behøves ikke være svært at lave det helt perfekt stegte andebryst. Her får du opskriften på, hvordan du når frem til et rosa resultat.

Bestil mad ud af huset til juleaften. Lad vores kokke stå for den klassiske julemenu, så du slipper for at stå i køkkenet juleaften.

Bestil her

Sådan gør du

Afparer andebrysterne for sener, og tjek dem for fjerstubbe og fjerrester. Rids skindet med en skarp kniv uden at skære ned i kødet. Gnid skindet med salt og hakket timian. Brun andebrysterne på en medium varm pande, først på skindsiden i 1-2 minutter, så fedtet smelter lidt af. Hæld fedtet fra (gem det på glas til senere madbrug), og brun den anden side af brysterne i 1 minutter. Steg brysterne færdig i ovnen ved 170º i 10-12 minutter, så de er rosa i midten. Hvis du ønsker dem gennemstegt, skal de have 5-7 minutter mere. Tag brysterne ud af ovnen, og lad dem hvile i 3-4 minutter inden udskæring. Skær brysterne i skiver, og server dem med lun kålrabi i æblemos.

Tip

Gem det frasmeltede andefedt på en lille krukke eller et sylteglas, og brug det til bagning af rodfrugter eller til at stege kartofler i.

Ingredienser

2 andebryst
havsalt
2 kviste frisk timian
Friskkværnet peber