Sådan gør du
Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra.
Skræl rødbederne, og riv dem groft på et rivejern. Hak løg og hvidløg fint. Rist løg og rødbeder i olie, tilsæt æblemost, kommen, chili, grøntsagsbouillon og bønnerne. Kog ved svag varme i 60-70 minutter uden låg, til bønnerne er møre. Tilsæt evt. mere grøntsagsbouillon undervejs, hvis bønnerne mangler væde omkring sig. Tilsæt æblecidereddike, og smag til med salt og peber.
Varm en pande op til højeste temperatur, og rist grønkålen hurtigt på panden. Det er vigtig, den bliver godt ristet og får farve i kanterne. Kom den ristede grønkål i suppen lige før spisetid, og spis med cremefraiche og fuldkornsbrød.
Ingredienser
150 g tørrede kidneybønner
4-5 rødbeder (600 g)
1 ½ løg
1 fed hvidløg
½ dl vindruekerneolie
3 dl æblemost
1 tsk kommenfrø
1 knivspids chilipulver
1 ½ liter grøntsagsbouillon
2 spsk æblecidereddike
Salt og peber
4 håndfulde plukket grønkål
1 dl cremefraiche