Rød mojo er en dip bestående af grillede peberfrugter, hvidløg, solsikkekerner og æblecidereddike. Mojoen smager fremragende både varm vendt med friskkogt pasta eller kold til sprøde grøntsager, knækbrød og salte kiks.

Sådan gør du

Befri de røde peberfrugter for stilk og kernehus og skær dem i grove stykker imens du varmer en tykbundet gryde rigtig god op. Tilsæt en smule af olien til gryden og giv peberfrugterne en masse varme og farve under jævnlig omrøring. Når peberfrugterne har fået tilstrækkelig med kulør og er blevet møre skrues der lidt ned for varmen og tilsættes grofthakket hvidløg og solsikkekerner. Det hele sauteres i yderligere 5 minutter. Overfør grydens indhold til en blender sammen med det resterende olie og blend det hele sammen til en nogenlunde homogen masse. Smag til med både salt og citronsaft.

Ingredienser

3 røde peberfrugter
1 ½ dl solsikkekerner
1 fed hvidløg
½ dl olie
½ tsk salt
citronsaft
æbleeddike