Sådan gør du
Overhæld mandlerne med kogende vand, og lad dem trække i 10 minutter. Kom dem under den kolde hane, og smut skallerne af.
Rist mandlerne i ovnen ved 160 grader indtil de er let ristede (ca. 5-8 min.) Hak mandlerne mellemfint. Gem ca. 25 g af de hakkede mandler til at pynte med.
Pisk fløden, indtil den bliver til en fast, men cremet flødeskum, som danner bløde bølger, og stil den i køleskabet. Flødeskummet skal være iskoldt.
Mas vaniljekornene med lidt sukker, så er de nemmere at vende ud i grøden. Vend vaniljekorn, sukker og de hakkede mandler i grøden. Vend derefter flødeskummet i. Justér sødmen efter smag og behag. Sæt risalamanden i køleskabet, hvis den ikke skal serveres med det samme.
Pynt med de resterende mandler lige inden servering.
Ingredienser
100 g smuttede mandler
1 portion risengrød (kogt på 200 gram ris)
3 dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk sukker