Sådan gør du
Risalamande
Pisk fløden til let skum, hak mandlerne groft og flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør halvdelen af den letpiskede fløde samt mandler, vaniljekorn og flormelis ned i den kolde risengrød, så den bliver helt blød og glat. Vend så forsigtigt den sidste halvdel af piskefløden i, så risalamanden bliver luftig. Kom film på skålen og sæt den i køleskabet i en times tid, så den kan trække smag af vanilje.
Karamelliserede mandelsplitter
Kom mandelsplitterne, vand og sukker op i en gryde. Bring den i kog og lad koge under omrøring, indtil alt vand er væk. Hæld mandlerne over på en tallerken og lad dem køle af.
Kirsebærsovs
Hæld kirsebær i en gryde sammen med sukkeret og bring det i kog. Smag til med kirsebærvin, og jævn sovsen med maizena.
Find dine smukkeste dessertskåle frem, kom en portion risalamande i skålene, hæld den lune kirsebærsovs over, og pynt med de karamelliserede mandelsplitter og evt. lidt rød skovsyre. Så er ikke et juleøje tørt!
Ingredienser
Risalamande
6 dl piskefløde
200 g smuttede mandler
½ vaniljestang
50 g flormelis
4 dl kold risengrød
Karamelliserede mandelsplitter
200 g mandelsplitter
200 g vand
200 g sukker
Kirsebærsovs
400 g frosne kirsebær
200 g sukker
kirsebærvin
maizena