Tilbage til opskrifter

Ren chokoladetærte

En rigtig 'chocolate lovers' tærte, som man aldrig bliver træt af. Den sprøde mandelmættede mørdejsbund pensles med mørk chokolade og fyldes med silkeblød ganache, der bliver skærefast, når den får lov at sætte sig nogle timer på køl.

Bestil Meyers Måltidskasse og få aftensmad leveret lige til døren - færdiglavet af sæsonens bedste råvarer.

Se ugens menu og bestil nu

Sådan gør du

Begynd med at lave mørdejen, rul den ud, og lad den hvile i køleskabet. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du beklæder en form på ca. 24 cm i diameter med mørdejen. Stil formen i køleskabet i 10 minutter. Forvarm ovnen til 160 ved varmluft.

Beklæd tærtebunden med alufolie, fyld op med ris eller tørrede bønner, og blindbag vunden i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud af ovnen, fjern alufolien og det tørrede fyld, og prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i ovnen igen, og bag den færdig, indtil den er gylden over det hele - det tager ca. 20 minutter. Tag tærtebunden ud, og afkøl den på en bagerist.

Hak chokoladen til pensling fin, og kom den i en skål. Smelt chokoladen i et varmt vandbad eller i en mikrobølgeovn. Pensl tærtebunden med den smeltede chokolade. Lad chokoladen sætte sig, imens du laver ganachen til fyldet. Hak chokoladen til ganachen fint, og kom den i en skål. Smelt den i et varmt vandbad eller i en mikrobølgeovn.

Bring fløde og honning i kog i en lille gryde. Hæld en tredjedel af den varme fløde over chokoladen, og rør energisk med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne. Tilsæt derefter den næste tredjedel af fløden, og rør på samme måde. Kom til sidst resten af fløden i, og rør igen med gummidejskraberen, til du har en skinnende blank emulsion. Brug en stavblender til at forfine konsistensen - vær opmærksom på at føre stavblenderen skråt ned i ganachen, ret så op og tænd. På den måde undgår du at indarbejde luftbobler i ganachen.

Så snart ganache er klar, stiller du tærtebunden på et serveringsfad og fylder den op med ganachen. Hæld inde i midten af tærten, indtil den er fyldt op. Lad tærten sætte sig ca. 3 timer i køleskabet. Hvis du derefter serverer tærten, når den er tempereret til stuetemperatur, folder smagen sig bedst ud. Spis den helst samme dag, som du har lavet den - her er den på sidst højeste.

Tip

Kombinationen af den sprøde bund og den koncentrerede ganache kræver intet selskab. Men har du lyst til kontrast, kan du fylde tærten halvt op, drysse med hakkede ristede hasselnødder eller mandler og derefter igen dække med ganache.

Ingredienser

½ portion Meyers Mørdej
50 g mørk chokolade til pensling (mindst 56%)

Ganache

250 g mørk chokolade 70%
3 ¾ dl piskefløde
50 g honning

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her