Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Skær top og bund af rabarberne – husk at passe på foden, som er det nederste hvide stykke af stilken og der, hvor rabarbersmagen er allermest koncentreret og dejlig. Skyl rabarberstilkene i koldt vand, og skær dem i stykker på 2-3 cm. Skyl også kvanstilken, og skær den ud i tynde skiver.

Kom rabarber og kvan i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas kornene ud i en lille smule af rørsukkeret, så du får fordelt dem.

Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret, og drys det over rabarber og kvan. Vend lidt rundt i fadet, og stik også den udskrabede vaniljestang derned.

Bag rabarber og kvan i ovnen 15-20 minutter. Vend rundt i dem et par gange undervejs, og mærk på dem, så du fanger dem i det øjeblik, hvor de netop er møre, men ikke smattede. Tag kompotten ud, og afkøl den før servering.

Ingredienser

400 g rabarber
100 g kvan
½ vaniljestang
180 g rørsukker

Find opskriften i Almanak

Find bogen her