Tilbage til opskrifter

Rabarberclafoutis

En dessertklassiker fra det franske køkken er Clafoutis med forårets eller sommerens syrlige rabarber. Kagen kan eventuelt laves dagen før og så lunes på serveringsdagen.

Sådan gør du

Fyld

Skær top og bund af rabarberne – husk at passe på foden, som er den nederste hvide stykke af stilken, og der hvor rabarbersmagen er allermest koncentreret og dejlig. Skyl rabarberstilkene, og skær dem ud i små tern, drys så med lidt rørsukker, og lad dem trække i 15 minutter.

Dej

Rør mælk, æg, sukker, vaniljekorn og mel sammen med halvdelen af det smeltede smør. Rør, til dejen er glat uden klumper. Brug den anden halvdel af smørret til at smøre et ovnfast fad på cirka 20x20 cm eller 15x30 cm, og hæld et tyndt lag dej i bunden. Sæt det i ovnen ved 180° i cirka 5 minutter. Tag fadet ud, og bred rabarberne ud over det, og dæk dem til med den resterende dej. Bag clafoutisen i yderligere 30 minutter, eller til den er fast og gylden. Giv kagen et pudder flormelis, og servér straks, mens den stadig er lun, eventuelt med en god vaniljeis eller flødeskum til.

Ingredienser

Fyld

400 g rabarber
2 ½ spsk rørsukker

Dej

3 dl sødmælk
3 æg
½ vaniljestang
3 dl hvedemel
2 spsk smeltet smør
2 spsk rørsukker
Lidt flormelis