Sådan gør du
Smelt smørret i en tykbundet gryde, og tilsæt sukker, mel, fintrevet citronskal, citronsaft, og vaniljekorn, og bag det igennem under piskning, så massen begynder at blive glat og slippe siderne på gryden. Varm samtidig mælken op i en anden gryde, og rør så den kogende mælk i opbagningen. Rør dejen godt igennem med en grydeske, og rist den let igennem, til den samler sig og slipper gryden.
Lad dejen afkøle let, og rør så æggeblommerne i – 1 ad gangen. Pisk til sidst æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Fyld dejen i 12-16 små smørsmurte portionsforme eller ramekiner, og bag prinsessebuddingerne i vandbad i ovnen ved 185° i ca. 30-35 minutter, til dejen er souffleret (vandbadet laver du ved at hælde kogende vand fra elkedlen i bradepanden, så det står halvt op om formene). Vend buddingerne ud på fad, og server dem straks, mens de er lune, med kirsebærsovs, æblemos eller frisk frugt til.
Ingredienser
65 g smør
65 g sukker
65 g hvedemel
½ usprøjtet citron (skal og saft)
¼ vaniljestang
2 ½ dl letmælk
8 æggeblommer
4 æggehvider