Tilbage til opskrifter

Pressede og ristede portobellosvampe med creme af syltede svampe, savoykål, bønner og æbler

Stegning af svampe ved lav varme under pres er en virkelig god teknik, der både får den maksimale smag frem og giver svampene et fast og let sprødt bid. Du kan bruge metoden med alle kødfulde svampe, små som store. Her får svampene selskab af faste syrlige æbler, sprød kål og en intens svampecreme. Et let og friskt grønt vintermåltid.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Begynd med at koge bønnerne i rigeligt, letsaltet vand under låg, indtil de er møre – det tager 55-60 minutter. Hæld vandet fra, og lad bønnerne dampe af.

Portobellosvampe

Skær stokken til på svampene, så de kan ligge fladt på panden. Krydr begge sider af svampene med salt. Varm en stor pande med vindruekerneolie op. Læg de fire svampe på panden, og stil en gryde oven på dem, så de er under et let pres. Steg ved svag varme i ca. 15 minutter, indtil svampene er gyldne og halveret i størrelse – vend dem gerne et par gange undervejs.

Svampecreme

Blend æggeblommer med æbleeddike, dijonsennep, soyasauce, salt og sukker, og tilsæt svampeolien langsomt, mens du blender eller pisker. Kom derefter syltede svampe i, og blend til en glat creme. Smag til med salt og peber.

Savoykål og bønner

Skær kålen i mindre stykker, og hak hvidløget fint. Varm en pande med smør op til mellem varme. Rist kålen og bønnerne i smørret, indtil begge dele tager lidt farve. Tilsæt hakket hvidløg, rist kortvarigt, og tilsæt soyasauce, æbleeddike og sukker. Rist i yderligere 1-2 minutter. Vend med frisk rosmarin og æbler skåret i både. Krydr godt med peber.

Skær portobellosvampene i skiver, og anret dem sammen med svampecreme og den stegte kål med bønner som en fyldig salat.

Ingredienser

Portobellosvampe

4 store portobellosvampe
salt
¼ dl vindruekerneolie

Svampecreme

2 æggeblommer
3 spsk æbleeddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk sojasauce
½ tsk salt
½ tsk sukker
1 dl vindruekerneolie
100 g syltede svampe
salt og peber

Savoykål og bønner

100 g tørrede brune bønner udblødt natten over
200 g savojkål
1 fed hvidløg
50 g smør
3 spsk sojasauce
3 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker
1 spsk hakket frisk rosmarin
1 cox orangeæbler

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Grøn Mad

    Få størst mulige velsmag ud af sæsonens grøntsager – uanset om du er vegetar, veganer eller bare ønsker, at grøntsager skal spille en af hovedrollerne i dit madliv. På kurset tilbereder vi et alsidigt grønt måltid, med små og store deleretter, snacks, og andre gode sager.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol.

Sådan laver du hjemmelavet æblegløgg