Tilbage til opskrifter

Østerssuppe med persille og spinat

  • Østerssuppe

Den fine smag af østers kommer virkelig til sin ret i denne suppe, baseret på hønsebouillon og skalotteløg. For skarphed og syre er der tilføjet en smule cremefraiche og æbleeddike, udover spinat og persille.

Sådan gør du

Suppe

Åbn østersene og kom dem i en skål. Husk for skalrester, samt duft, friskhed på hver enkelt østers, inden den kommes op i skålen.

Varm hønsebouillonen op i en gryde. Kom bouillonen i en blender og tilsæt 4 østers med saft, cremefraiche, persille og spinat (gem lidt persille til senere).

Blend til en glat, flot grøn suppe. Sigt suppen, smag til med salt, peber og et par dråber eddike lige inden servering.

Østerstoast

Grill brødskiverne sprøde på en varm grillpande.

Hak skalotteløg og persille fint, vend med lidt rapsolie, æbleeddike, salt og peber.

Skær til sidst de 8 østers i mindre stykker og kom dem op i salaten. Anret den på det lune brød.

Varm suppen igennem uden at koge den og spis med de lune østerstoasts.

Ingredienser

Suppe

12 Limfjordsøsters
1 liter hønsebouillon
1 dl creme fraiche 38%
½ bundt bredbladet persille
1 håndfuld spinat
salt
friskkværnet peber

Østerstoast

6 skiver brød
1 skalotteløg
æbleeddike
rapsolie