Sådan gør du
Øllebrød
Skær rugbrødet i små tern dagen før og bland med de resterende ingredienser, på nær piskefløden. Sæt blandingen til side, og lad det trække over natten.
Kog blandingen over middel varme i 20-30 minutter. Husk at røre i blandingen en gang i mellem. Lad den afkøle og sæt til side indtil den er klar til brug. Varm grøden op igen og smag øllebrøden til med piskefløde, cirka 2 spsk per portion. Varier selv afhængig af hvordan du ønsker din øllebrød.
Skyrmousse
Bland fløde, æggeblommer og sukker og kog over vandbad, under konstant omrøring, indtil blandingen er blevet tyk. Afkøl i et isbad og tilsæt skyr og salt. Fyld moussen på en sifon og påsæt patronen med NO2 (kvælstof). Ryst godt og top øllebrøden med den luftige skyrmousse.
Ingredienser
Øllebrød
1 kg rugbrød
1 usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
250 g demerara-rørsukker
3 ½ dl mørk øl (gerne Stout)
10 g stødt kardemomme
10 g stødt kanel
½ tsk salt
piskefløde tilsmagning
Skyrmousse
3 ½ dl fløde
150 g æggeblommer
120 g sukker
1 kg skyr
1 knivspids salt
Evt. 70% chokolade til pynt