Sådan gør du
Se opskrift på ølandshvedebrød, og brug dejen derfra.
Skær tomaterne i mindre stykker, og hak hvidløg og rosmarinnåle. Kom det hele i en foodprocessor eller en blender, og blend det hele hurtigt sammen til en grov sauce
Læg dejen på et melet bord, og tryk den ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. smør tomatsauce på dejen, men efterlad 1 cm ren kant øverst oppe. Tag lidt af comtéosten fra til at drysse sneglene med senere, og fordel resten over tomatsaucen. Rul dejen sammen som en roulade, så dejen uden tomatsauce kommer til at ligge yderst. skær dejpølsen i 2-3 cm brede snegle, og fold dejsnippen uden tomatsauce ind under sneglene, så du undgår at sneglene går op under bagningen. sæt sneglene i papirforme eller i smurte bageringe, og drys resten af osten og lidt frisk rosmarin på toppen. Lad sneglene hæve 6-10 timer (evt. natten over) i køleskabet.
tag sneglene ud af køleskabet ca. 1 time før du skal bage dem, så de kan få stuetemperatur. sæt dem på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Når sneglene er afkølet, løftes de ud af formene – og så er de lige til at spise!
Ingredienser
1 portion ølandshvededej
5 tomater
4 fed hvidløg
2 frisk rosmarin
200 g revet comteost
Desuden
15 papirsforme eller bageringe (8 cm i diameter)
Ekstra rosmarin til at drysse med