Sådan gør du
Kålsalat
Snit kålen så fint som muligt, og kom den i en gryde. Tilsæt eddike, sukker, olie og gurkemeje sammen med ½ dl vand. Kom låg på, og kog i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber. Hæld kålen over i et fad til afkøling, og vend den rundt med grofthakkede kapers.
Fisk med rugknas
Smuldr rugbrødet godt – evt. med en stavblender – og steg det sammen med olivenolie og citronskal ved mellemvarme, til det er let sprødt. Det tager 7-8 minutter. Krydr med salt.
Skær fisken i portionsstykker, og læg dem i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Krydr let med salt og peber, og fordel rugknasen på fisken sammen med estragonblade.
Bag fisken i ovnen ved 150° i 10-12 minutter, alt efter tykkelse på fileten, eller til den er 50° i midten.
Sennepsdressing
Rør mayonnaise, yoghurt, estragon, sennep, sukker og citronsaft sammen, og smag til med salt og peber.
Servér fisken i fadet med salaten og dressingen til.
Ingredienser
Kålsalat
¼ hvidkål (ca. 500 g)
¾ æblecidereddike
¾ dl sukker
2 spsk olivenolie
1 tsk gurkemeje
Salt og peper
2 spsk kapers
Fisk med rugknas
4 skiver rugbrød
2 spsk olivenolie
1 usprøjtet citron (skallen)
500 g mørksejfilet (eller anden torskefisk)
Evt 1 håndfuld estragon
Sennepsdressing
1 dl mayonnaise
1 græsk yoghurt 10%
1 spsk frisk eller tørret estragon
1 tsk dijonsennep
½ tsk sukker
2 spsk citronsaft