Tilbage til opskrifter

Mørksej med rugknas, gurkemejesyltet hvidkål og sennepsdressing

I denne ret giver rugknaset et dejligt knasende modspil til fiskens fine struktur og kålsalaten. Den sennepsskarpe dressing fuldender smagsbilledet. Du kan med fordel spise kartofler, korn eller brød til. Det vigtigste i opskriften er at undgå at overtilberede fisken. Brug evt. et termometer til at ramme 50°. 

Sådan gør du

Kålsalat

Snit kålen så fint som muligt, og kom den i en gryde. Tilsæt eddike, sukker, olie og gurkemeje sammen med ½ dl vand. Kom låg på, og kog i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber. Hæld kålen over i et fad til afkøling, og vend den rundt med grofthakkede kapers.

Fisk med rugknas

Smuldr rugbrødet godt – evt. med en stavblender – og steg det sammen med olivenolie og citronskal ved mellemvarme, til det er let sprødt. Det tager 7-8 minutter. Krydr med salt.

Skær fisken i portionsstykker, og læg dem i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Krydr let med salt og peber, og fordel rugknasen på fisken sammen med estragonblade.

Bag fisken i ovnen ved 150° i 10-12 minutter, alt efter tykkelse på fileten, eller til den er 50° i midten.

Sennepsdressing

Rør mayonnaise, yoghurt, estragon, sennep, sukker og citronsaft sammen, og smag til med salt og peber.

Servér fisken i fadet med salaten og dressingen til.

Ingredienser

Kålsalat

¼ hvidkål (ca. 500 g)
¾ æblecidereddike
¾ dl sukker
2 spsk olivenolie
1 tsk gurkemeje
Salt og peper
2 spsk kapers

Fisk med rugknas

4 skiver rugbrød
2 spsk olivenolie
1 usprøjtet citron (skallen)
500 g mørksejfilet (eller anden torskefisk)
Evt 1 håndfuld estragon

Sennepsdressing

1 dl mayonnaise
1 græsk yoghurt 10%
1 spsk frisk eller tørret estragon
1 tsk dijonsennep
½ tsk sukker
2 spsk citronsaft

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her