Tilbage til opskrifter

Misobagt broccoli med mandel-bønnecreme, brøndkarsesalat og grillede hvidløgsbrød

Misomarinaden giver ekstra smag til den hele broccoli, der gerne må få godt med farve i ovnen. Skær den ud ved bordet, og dyp stykkerne i den milde bønnecreme. Nyd det knasende hvidløgsbrød og den friske salat til.

Sådan gør du

Bønner

Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt friskt vand under låg i 50-60 minutter med grofhakket løg, timian og lidt salt, til bønnerne er møre. Gem ¼ dl kogelage, og hæld resten fra. Tag halvdelen af bønnerne fra til mandel-bønnecreme, og halvdelen til salaten.

Misobagt broccoli

Skyl broccolien under rindende vand. Skræl stokken med en tyndskræller eller en urtekniv ind til det lysegrønne indre – men skræl ikke for meget væk. Rør miso, revet hvidløg, olivenolie og saft og skal fra citronen sammen. Smør broccolien grundigt ind i marinaden, og læg den i et ovnfast fad. Bag i ovnen ved 180° i 30-35 minutter, til den har fået godt med farve, og er mør men ikke slatten.

Mandel-bønnecreme

Blend bønnerne med de to olier, citronsaft, mandler og ½ dl bønnekogelage. Smag til med salt og peber.

Grillede hvidløgsbrød

Skær flutet i skrå stykker. Riv hvidløget, og hak persillen groft. Rør det sammen med blødt smør eller olivenolie, og smør blandingen på brødet. Fordel brødet på en bageplade, og rist dem i ovnen i ved 180° i 10 minutter, til det er sprødt og saftigt. Krydr med salt.

Salat

Vend de – gerne stadig lune – kogte bønner med dressingen i en skål. Lad dem køle af. Vend bønnerne med tomater i kvarter og masser af brøndkarse. Krydr med salt og peber.

Servér broccolien hel på et bræt, så man kan skære den ud ved bordet, med mandel-bønnecreme, salat og hvidløgsbrød ved siden af.

Sennepsvinaigrette

Rør dijonsennep, æblecidereddike, sukker, salt og peber sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt de to olier langsomt, mens du pisker, til du har en jævn, cremet vinaigrette.

Hvis du i stedet stavblender alle ingredienser i et højt glas, får du en ekstra jævn og lidt tykkere dressing.

De to olier er for at gøre dressingen ekstra mild i smagen. Hvis din olivenolie er meget mild, eller du gerne vil have en lidt mere markant olivenoliesmag, kan du lave den med ren olivenolie. Hvis du vil have den ekstra mild, så brug ren vindruekerneolie.

Ingredienser

Bønner

200 g tørrede hvide bønner
½ løg
1 tsk timianblade

Misobagt broccoli

1 stor broccoli
50 g misopasta
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
saft og skal fra 1/5 usprøjtet citron

Mandel-bønnecreme

150 g kogte hvide bønner (tagen ovenfor)
½ dl vindruekerneolie
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg
saften fra 1/2 citron
50 g mandler

Grillede hvidløgsbrød

1 lille flute
5 fed store hvidløg
2 håndfulde persille
50 g smør eller olivenolie

Salat

400 g kogte hvide bønner (taget fra ovenfor)
sennepsvinaigrette
200 g modne sommertomater
1 potte brøndkarse
salt og peber

Sennepsvinaigrette

1 spsk dijonsennep
3 spsk æblecidereddike
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 knivspids sort peber
½ dl olivenolie
3 spsk vindruekerneolie

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her