Sådan gør du
Sådan gør du
Vask mirabellerne og fjern stilkene. Sæt frugt, vand og sukker over i en gryde, og bring det i kog med låg på. Når det koger, tag låget af og lad simre i 20-25 min. ved lav varme. Rør let i gryden en gang imellem. Når du har en tæt kompot, skal du tilsætte eddike og lade syltetøjet koge i yderligere 10-15 min. Efterhånden som mirabellerne bliver møre og koger sammen, kommer stenene op til overfladen, og lægger sig på toppen, så du stille og roligt kan skumme dem af. På den måde er du fri for at udstene de små mirabeller, samtidig med at stenene både giver smag (bitterhed) og pektin til syltetøjet.
Hæld syltetøjet på skoldede glas - det kan holde sig i køleskab 4-6 uger. Hvis du har lyst til at variere syltetøjet kan du tilsætte forskellige slags ”parfumer” i form at krydderurter som rosmarin, timian, mynte og estragon, som hakkes fint og koges med syltetøjet de sidste 2 min. Brug dem varsomt – de kan være særdeles potente!
Ingredienser
Ingredienser
1 kg mirabeller
500 g sukker
2 dl vand
1 dl blommeeddike eller anden mørk frugteddike