Sådan gør du
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig hvid "æggesnaps". Smelt smør og hakket chokolade forsigtigt over vandbad. Vend brombærrene ned i æggesnapsen, og vend herefter chokolademassen i.
Hak mandlerne fint, brug evt. en foodprocessor, så det får konsistens a la mandelmel, og vend de hakkede mandler og hvedemelet i dejen. Pisk de 2 æggehvider, til de er helt stiftpiskede, og vend dem ned i dejen.
Smør en springform på 24-26 cm i diameter, og hæld dejen i den. Bag kagen i ovnen ved 175° i 30-35 minutter, indtil den er gylden på toppen og fast i midten. Tag kagen ud, og lad den køle af, inden du serverer den.
Ingredienser
5 æggeblommer
200 g sukker
½ vaniljestang
150 g smør
100 g hvid chokolade
200 g friske brombær
250 g mandler
2 spsk hvedemel
2 æggehvider