Tilbage til opskrifter

Mandelcroissanter

En juleklassiker i Meyers Bageri, hvor den gode croissant har fået selskab af en dejlig mandelmasse og smag af appelsin.

Bestil mad ud af huset til juleaften. Lad vores kokke stå for den klassiske julemenu, så du slipper for at stå i køkkenet juleaften.

Bestil her

Sådan gør du

Vaniljecreme

Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ned i mælken. Kog sødmælk, halvdejen af sukkeret og vaniljestangen op.

Imens piskes resten af sukkeret, majsstivelse og æggeblommerne sammen til en ensartet konsistens.

Når mælken koger hældes halvdelen af den varme mælk ned i æggemassen. Pisk æggemassen sammen i 30 sekunder imens resten af mælken i gryden kommer op at koge igen.

Hæld æggemassen ned i den kogende mælk og pisk det hele sammen i 2 minutter imens det småkoger.

Hæld cremen i et fad eller en skål, kom husholdningsfilm direkte på overfladen af cremen og sæt den i køleskabet til den er kold.

Mandelmasse

Bland smør, sukker, hakkede mandler, æg og hvedemel, med den afkølede vaniljecreme. Hvis du har en sprøjtepose, kan du med fordel komme massen deri, til den skal bruges.

Appelsinsylt

Vask appelsinerne og skær dem i tern på 1x1 cm. Kom dem i en gryde og hæld koldt vand på så det dækker appelsinerne.

Kog appelsinerne op, skru lidt ned for varmen og lad dem koge stille og roligt i 2 minutter.

Hæld appelsinerne i en sigte og si vandet fra. Kom appelsinerne tilbage i gryden sammen med rørsukkeret og kornene fra vaniljestangen (kog også gerne den tomme vaniljestang med). Kog langsomt op til 110° – det tager ca. 30 minutter.

Bagning

Skær de daggamle croissanterne igennem på langs som en burgerbolle og pensl dem med lidt appelsinjuice både på skærefladerne og på toppen og bunden.

Kom en bane af ca. 60 g mandelmasse og 5 g appelsinsylt imellem bunden og toppen og saml croissanten igen. Kom en bane ca. 40 g mandelmasse på toppen af croissanten.

Varm ovnen op til 180°, drys lidt rå mandelflager på toppen af croissanterne og bag dem til mandelmassen på toppen er smeltet og flot gylden.

Lad croissanterne køle helt af og sigt lidt flormelis over dem.

Ingredienser

Vaniljecreme

250 g sødmælk
70 g sukker
40 g æggeblommer
20 g majsstivelse
¼ vaniljestang

Mandelmasse

250 g smør
250 g sukker
250 g mandler
2 æg
75 g kagecreme
50 g hvedemel

Appelsinsylt

300 g usprøjtede appelsiner
150 g rørsukker
1 vaniljestang

Desuden

10 daggamle croissanter
1 portion mandelmasse
50 g appelsinsylt
½ dl appelsinjuice
mandelflager
flormelis