Tilbage til opskrifter

Løgkompot med kapers, peberrod og persille

Denne løgkompot er smagt til med kapers, peberod og persille for at balancere sødmen fra de bagte løg. Server lun til klassiske hakkebøffer eller som tilbehør til salater eller andet protein.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Kom salt i bunden af et ovnfast fad, og læg hele skalotteløg og timian oven på. Bag løgene i ovnen ved 170 ° i 20-25 min., indtil løgene er helt bløde og søde.

Tag løgene ud og afkøl dem let, og skær så roden af, og klem indmaden ud af dem. Smelt smørret i en kasserolle, og kom de bagte løg, kapers, hakket persille, fintrevet citronskal og -saft heri, og sauter det i ca. 1 min. på lavt blus.

Vend godt rundt i løgkompotten, og smag til sidst til med salt, peber og peberrod.

Ingredienser

2 håndfulde store havsalt
20 skalotteløg
5 kviste timian
10 g smør
60 g kapers
½ bundt bredbladet persille
skal og saft af en halv økologisk citron
havsalt og friskkværnet peber
15 g pebberod

Find opskriften i Almanak

Find bogen her