Tilbage til opskrifter

Limfjordsøsters med æble-peberrods vinaigrette

  • Østers med vinagrette

Limfjordsøstersen er en stor, flad og rund østers, som har en frisk smag af hav uden at være meget salt. Det er en kødfuld østers, som er yderst velegnet både au naturel og tilberedt, hvor den holder sin størrelse og gode smag. Sammen med en æble-peberrods vinaigrette er det en fortrinlig forret eller appetizer med et glas bobler til.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk nytårsmenu lige til døren

Læs mere og bestil årets nytårsmenu her

Sådan gør du

Skræl æblerne, skær dem i kvarter, og befri dem for kernehus. Rør olie, eddike, salt, peber og honning sammen, skær æblerne i små tern, og rør også dem i vinaigretten. Smag til sidst til med peberrod. Lad vinaigretten trække i 5 min., så smagen fra peberroden kommer frem. Åbn østersene, og tjek dem for skalrester og friskhed (en østers skal dufte friskt af hav og have masser af dejlig væde i skallen. Hvis der er den mindste tvivl om friskhed, skal østersen kasseres). Kom lidt vinaigrette på hver østers, og spis med det samme.

Ingredienser

16 Limfjordsøsters (Bretagneøsters kan også bruges)
2 æbler
2 spsk koldpresset rapsolie
3 spsk æbleeddike
1 tsk honning
2 spsk friskrevet peberrod
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Almanak

Find bogen her