Tilbage til opskrifter

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater er små umamibomber. Server dem lune som tilbehør til fisk, fjerkræ eller bælgfrugter eller brug dem kolde i salater, sandwiches eller som grønt i madpakken.

Sådan gør du

Vask tomaterne, halver dem, og skær blomsten af. Læg de halve tomater i et ovnfast fad med skærefladen opad. Drys med salt, peber, sukker, plukket timian og tynde skiver af frisk hvidløg. Dryp derefter olivenolie og eddike over tomaterne.

Sæt tomaterne i ovnen og bag dem ved 100° i 2-3 timer – ved varmluft, hvis din ovn kan det og gerne med ovnlågen lidt på klem, så dampen kan slippe ud. Tomaterne skal trække sig lidt sammen og smide væske under bagningen, så smagen bliver mere intens og koncentreret.

Tag tomaterne ud, og server dem lune som tilbehør til fisk, fjerkræ eller kød. Du kan også sætte tomaterne i køleskabet og bruge dem kolde i salater, sandwiches eller som grønt i madpakken.

Ingredienser

10 modne tomater
1 spsk havsalt
friskkværnet peber
2 tsk sukker
5 kviste timian
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike

Find opskriften i Almanak

Find bogen her