Sådan gør du
Æblegrød
Der er fri leg med æblegrøden, men det er vigtigt at smage den til undervejs.
Sørg for at balancere det syrlige med det søde og brug de krydderier du allerbedst kan lide. Du kan for eksempel bruge kanel, der normalt passer rigtig godt til æble, eller du kan eksperimentere og bruge ingefær eller rosmarin. Det handler blot om at være kreativ.
Start med at skære æblerne i tern (du kan evt. skrælle dem, hvis du ikke vil have skræl i grøden).
Kom de forskellige ingredienser i en gryde med æblerne og lad det simre under låg indtil æblerne er møre (det tager omkring 20 min). Du vælger selv om du vil have en helt glat æblegrød, eller om der skal være lidt bid i den.
Sprøde makroner
Pisk hviderne stive, og tilsæt alt sukkeret, mens du pisker.
Herefter tilføjes alt mandelmelet forsigtigt i hviderne, imens der piskes.
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt små runde makroner ud på en bageplade med bagepapir med god afstand, da de flyder noget ud. Lav dem så runde og flotte som du overhovedet kan
Bag makronerne ved 160° i ca. 15 min. Indtil de er sprøde udenpå og stadig lidt bløde i midten. Afkøl makronerne på en bagerist.
Letpisket fløde
Kom fløden op i en skål og pisk den luftig.
Pas på at du ikke pisker den for meget da den så vil skille og blive klumpet og grynet.
Servering
Nu skal du anrette din trifli, hvilket både kan gøres på glas, i små skåle eller endda genanvendelige syltetøjsglas - kun fantasien sætter grænser.
Fordel æblekompot, makroner og fløde lag for lag (du vælger selv hvor mange lag du vil have) - her er det især smukt, hvis du har valgt et gennemsigtigt glas eller skål, så du kan se alle lagene.
Ingredienser
Æblegrød
5 æbler
sukker
vanilje
citron
Forskellige krydderier
Sprøde makroner
100 g mandelmel
80 g æggehvider
100 g sukker
Letpisket fløde
2 dl fløde