Tilbage til opskrifter

Kompot af havtorn og gulerod

  • Kompot af havtorn og gulerod

Denne kompot er fortrinlig til grillet eller stegt fjerkræ, kalvekød og fisk.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og skær dem ud i små tern, ca. ½x½ cm. Lad sukkeret karamellisere i en gryde – det skal være let gyldenbrunt.

Kom gulerødderne ned i karamellen, krydr med salt og peber, og vend det hele rundt. Tilsæt eddike og lad det koge igennem i 3-4 minutter, indtil karamellen bliver opløst.

Tilsæt havtornbærrene og rør rundt. Kog i yderligere et par minutter, så bærrene falder lidt sammen og bliver til kompot. Tag kompotten af varmen, og kom den på glas eller i en lufttæt beholder.

Ingredienser

2 gulerødder
100 g havtorn
½ dl sukker
½ dl cidereddike
Salt og peber