Sådan gør du
Agurkesuppe
Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Drys med salt, og lad dem stå i 10-15 minutter på køkkenbordet. Hak løget, og kom det i en blender eller foodprocessor sammen med agurk, plukket mynte, yoghurt og vand, og kør hele herligheden til en glat og jævn suppe. Smag suppen til med salt og peber. Lad suppen trække i ½-1 time i køleskabet, så den bliver helt kold, og smagen træder frem.
Rimmet multe
Tjek, at multen er frisk og dufter godt af hav – ikke af havn, og skrab eventuelle skæl af fileten med en kniv. Læg multefileten i et ovnfast fad, og drys den med sukker og salt. Film fadet med husholdningsfilm, og sæt det i køleskabet. Lad multen trække i 12 timer, inden du tager den ud af køleskabet – den kan også sagtens stå i 24 timer. Skær multen ud i helt tynde skiver, og krydr med friskkværnet peber. Server suppen iskold med den rimmede multe skåret i tynde skiver, lidt mynteblade og godt brød.
Ingredienser
Agurkesuppe
2 agurker
1 tsk havsalt
1 nyt salatløg
1 l yoghurt naturel 1,5%
2 ½ dl vand
Friskkværnet peber
½ bundt mynte
Rimmet multe
100 g multefilet uden ben og skind
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber