Sådan gør du
Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, rugmel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt vand og olie, og rør det til en jævn dej, der deles i 2 lige store portioner. Rul de 2 portioner dej ud imellem 2 stykker bagepapir, til de har en ens tykkelse på ca. 2–3 mm over det hele, og læg dem på en bageplade. Skær dejen i firkanter med en kniv, bagespatel eller pizzakniv, og bag knækbrødene ved 180º i 15–20 minutter, til de er sprøde og letgyldne. Tag knækbrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse eller bøtte med låg på. Her kan de holde sig i 2–3 uger – hvis I kan lade dem være så længe.
Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 ½ dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 dl vand
1 ¼ dl rapsolie eller solsikke-, majs- eller olivenolie