Sådan gør du
Suppe
Skræl og skær kartoflerne ud i tynde skiver, kom dem i en skål med koldt vand, og lad kartoffelskiverne udvande i 10 minutter. Skær porren ud i tynde ringe, og skyl dem godt igennem i koldt vand, så al jorden kommer ud.
Afdryp kartoffel og porre grundigt, og kom dem i en gryde med smeltet smør. Sauter grønsagerne i 3-4 minutter, indtil de falder lidt sammen. Krydr med plukket timian, hakket hvidløg, salt og peber, og sauter i yderligere 1 minut.
Tilsæt vand, og lad suppe koge i 15-20 minutter på lavt blus, indtil kartoffelskiverne er helt møre. Tilsæt piskefløde og kog i yderligere 5 min.
Tag gryden af varmen, og hæld suppen i en blender. Blend suppen, til den er glat, men ikke for længe, da den så kan blive ”lang” og klistret i konsistensen.
Kom suppen tilbage i gryden, varm den igennem, og smag til med salt og peber.
Servering
Server suppen i dybe tallerkner med en god skefuld stenbiderrogn og plukket dild på toppen. Spis groft brød til.
Ingredienser
Suppe
400 g bagekartofler
1 porre
1 spsk smør
3 kviste timian
1 fed hvidløg
havsalt
friskkværnet peber
7 dl vand
½ dl piskefløde
Til servering
200 g stenbiderrogn
1 bundt dild