Sådan gør du
Gnid kaninen ind i 2 tsk. fint salt. Dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over. Skær kaninen op i ryg og lår, del forben og bagben i leddet. Skær ryggen op i 4 stykker. Varm en tykbundet gryde op, og brun alle kødstykkerne i olivenolie. Krydr dem med peber. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Kom dem i gryden sammen med revet citronskal, citronsaft, hvidvin og bouillonen. Skyl tomaterne, og halver dem. Kom ca. halvdelen af tomaterne ned til ka- ninen, og gem resten til servering. Lad kaninen simrekoge ved svag varme i 45-60 minutter under låg – tag rygstykkerne op efter en lille halv time. Når alle kødstykker er færdigkogt, så tag dem op, og hold dem varme. Kog skyen ind til ca. 6 dl. Vend de resterende tomater og de sorte oliven ned i gryden sammen med kødstykkerne og plukkede basilikumblade, og lad det hele få varmen. Smag til med salt og peber. Frisk smagen op med citronsaft og nogle dråber af din bedste olivenolie. Spis med friskbagt brød og kogte hvedekerner.
Ingredienser
2 kg kanin
2 tsk fint salt
1 løg
4 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1 dl hvidvin
8 dl fjerkræbouillon
800 g dadel tomater
100 g sorte oliven af god kvalitet
1 bundt basilikum
Desuden
olivenolie til stegning
havsalt
Friskkværnet peber
koldpresset olivenolie
Friskbagt brød
hvedekerner