Tilbage til opskrifter

Kærnemælkspandekager

Tykke kærnemælkspandekager, der er skønne mens de er lune, med sirup og frisk frugt til. Du kan også fjerne sukker og vanilje, samt erstatte halvdelen af hvedemelet med fuldkornshvedemel, og så har du en saftig hjemmelavet madpandekage, der også er god til frokost, aftensmad eller i madpakken.

Sådan gør du

Pandekagedej

Pisk æg sammen med sukker, citronskal, vaniljekorn og salt. Bland natron og bagepulver med mel, og sigt det ned i æggeblandingen. Smelt smørret, rør det i dejen, og rør herefter kærnemælken og mælken langsomt i.

Lad dejen hvile i 3-4 timer i køleskabet.

Bag pandekagerne i en blinispande eller på en lille stegepande i 1-2 min på hver side, så bliver gyldne. Der er allerede smør i dejen, men du kan med fordel komme lidt smør på panden ved stegningen. Du kan også bage pandekagerne på forhånd og varme dem op, når de skal bruges.

Pandekagerne kan både spises som de er eller nydes med sirup, sukker eller bær.

Tip

Du kan undlade sukker og vanilje og i stedet tilsætte en håndfuld dampet, vredet spinat eller friskhakkede krydderurter til dejen, hvis du vil lave "salte" pandekager.

Ingredienser

Pandekagedej

2 æg
2 spsk rørsukker
fintrevet skal af en citron usprøjtet
kornene af en halv vaniljestang
½ tsk fint salt
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
300 g hvedemel
40 g smør
3 dl kærnemælk
1 dl letmælk

Find opskriften i Almanak

Find bogen her