Sådan gør du
Pandekagedej
Pisk æg sammen med sukker, citronskal, vaniljekorn og salt. Bland natron og bagepulver med mel, og sigt det ned i æggeblandingen. Smelt smørret, rør det i dejen, og rør herefter kærnemælken og mælken langsomt i. Lad dejen hvile i 3-4 timer i køleskabet. Bag pandekagerne i en blinispande eller på en lille stegepande i 1-2 min på hver side, så bliver gyldne på begge sider. Der er smør i dejen, men alt efter hvilken pande du bruger, kan du komme lidt smør på ved stegningen. Du kan også bage pandekagerne på forhånd og varme dem op, når de skal bruges.
Ingredienser
Pandekagedej
2 æg
2 spsk rørsukker
fintrevet skal af en citron usprøjtet
kornene af en halv vaniljestang
½ tsk fint salt
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
300 g hvedemel
40 g smør
3 dl kærnemælk
1 dl letmælk