Sådan gør du
Pandekagedej
Pisk æg sammen med sukker, citronskal, vaniljekorn og salt. Bland natron og bagepulver med mel, og sigt det ned i æggeblandingen. Smelt smørret, rør det i dejen, og rør herefter kærnemælken og mælken langsomt i.
Lad dejen hvile i 3-4 timer i køleskabet.
Bag pandekagerne i en blinispande eller på en lille stegepande i 1-2 min på hver side, så bliver gyldne. Der er allerede smør i dejen, men du kan med fordel komme lidt smør på panden ved stegningen. Du kan også bage pandekagerne på forhånd og varme dem op, når de skal bruges.
Pandekagerne kan både spises som de er eller nydes med sirup, sukker eller bær.
Ingredienser
Pandekagedej
2 æg
2 spsk rørsukker
fintrevet skal af en citron usprøjtet
kornene af en halv vaniljestang
½ tsk fint salt
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
300 g hvedemel
40 g smør
3 dl kærnemælk
1 dl letmælk