Sådan gør du
Smelt smørret i en tykbundet gryde med mellem-høj varme. Steg de hakkede grøntsager og krydderierne i smørret, til de godt mørke.
Tilsæt nu melet, og lav en smørbolle i gryden. Når melet begynder at lugte af ristede nødder, tilsættes tomatpureen.
Steg videre et minut, og tilsæt vin/cider og lad det koge ind. Tilsæt nu fonden gradvist, mens der røres rundt.
Kog sovsen ind til passende konsistens, og smag til med gastrik og/eller med sukker og eddike.
Rund smagen af med 20 g smør.
Ingredienser
40 g smør
40 g hvedemel
Lidt rester af hakkede grøntsager (løg, gulerod, porretop, selleri mm.)
Lidt knuste krydderier (timian, peberkorn, sennepsfrø mm.)
1 spsk lille tomatpuré
1 dl vin (rødvin, hvidvin eller cider)
1 liter fond (høns, kalv, svin, and mm.)
Gastrik, sukker og/eller eddike
20 g smør (til at runde smagen af)