Tilbage til opskrifter

Julesnaps med valnødder og kaffe

En fyldig og sødlig julesnaps. Det her er ikke en ’ægte’ valnøddesnaps. Sådan en laves med grønne valnødder og tager mellem 9 og 18 måneder at få gjort drikkeklar alt efter temperament. Her giver de ristede valnødder en let aroma, der klæder de andre julede smage og kaffens bitterhed.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Rist valnødderne i ovnen ved 160° i 20 minutter, og lad dem køle af. Hvis du har en hel muskatnød, så slå den i stykker, og tag et stykke, der svarer til ca. en kvart. Kom ristede valnødder, kaffebønner, kardemommekapsler, muskatnød, pomeransskal og vaniljestang i et stort patentglas, hæld vodka på, og lad det trække i ca. 4 uger.

Sigt snapsen gennem et kaffefilter. Smag på den, og hvis den virker for kraftig, kan du ’fortynde’ med mere ren vodka eller anden smagsneutral alkohol.

Hæld snapsen på flaske. Lad snapsen lagre så længe, du kan. Den bliver kun bedre med tiden. Den kan dog drikkes, så snart den er filtreret

Ingredienser

1 håndfuld valnødder
¼ muskatnød
10 hele kaffebønner
10 kardemommekapsler
skal af 1 usprøjtet pomerans (eller 1 appelsin)
½ vaniljestang
1 flaske vodka (eller anden smagsneutral alkohol)

Find opskriften i Meyers jul