Sådan gør du
Jordbærsalat
Kom peberkornene i en lille gryde med vand, kog op, hæld vandet fra, og gentag opkogningen med et friskt hold vand yderligere 4 gange. Kogningen gør peberkornene bløde og mildere i smagen. Skyl raddichiosalaten og basilikummen.
Pluk salatbladene i mindre stykker, og kør begge dele tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove tern. Skær løgene i fine både.
Kernerugbrødscroutoner
Tænd ovnen på 120°. Skær brødet i små tern, og vend dem med olivenolie og lidt salt. Fordel brødternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem helt sprøde i ca. 15–18 minutter afhængigt af størrelsen. Ryst lidt i pladen undervejs.
Balsamicodressing
Bland balsamico og olivenolie, og smag til med hvidløg, honning, salt og friskkværnet peber.
Servering
Hak de våde peberkorn groft med en skarp kniv, og vend dem med jordbærerne og ganske lidt af dressingen.
Vend radicchio, løg og basilikum med resten af dressingen, og arrangér salaten på et fad.
Top med jordbærrene, blå ost i små klatter og de sprøde brødcroutoner, og servér med det samme.
Ingredienser
Jordbærsalat
25 hele sorte peberkorn
2 hoveder radicchio
1 håndfuld rød basilikum plukket i blade
250 g danske jordbær
1 rødløg
Kernerugbrødscroutoner
3 skiver rugbrød med kerner
1 spsk olivenolie
havsalt
Balsamicodressing
2 spsk balsamico
3 spsk olivenolie
½ tsk hakket hvidløg
1 spsk honning
havsalt
Friskkværnet peber
Topping
50 g mildt blå ost