Sådan gør du
Is
Mælk og kondenseret mælk blendes sammen med rygeosten. Mængden af rygeost justeres efter smag. Massen køres på en ismaskine, og skal derefter stå på frost i minimum en time inden servering.
Æblekompot
Æbler, sukker og vand koges til en grov kompot. Afkøles helt inden servering.
Surdejsknas
Brødet skæres i tern og ristes sprøde i ovnen eller på en pande. Vendes derefter med sukker og hasselnødderne.
Anretning
Kom æblekompot i midten af en skål og herpå en kugle rygeoste is, som drysses med et par flager flagesalt. Top med æblesirup og en nogle dråber koldpresset rapsolie.
Ingredienser
Is
3 dl sødmælk
3 dl kondenseret mælk
100 g rygeost
Æblekompot
400 g æbler skrællet, udkernet og i grove tern
100 g rørsukker
½ dl vand
Surbrødsknas
50 g ristede hasselnødder befriet fra hinder og grofthakket
200 g surdejsbrød uden skorpe
2 spsk rørsukker
Anretning
4 spsk æblesirup
flagesalt
koldpresset rapsolie