Sådan gør du
Klip blomsterne af stilkene og kom dem i en skål. Skær citronerne i skiver, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Varm vand og sukker op lige til kogepunktet, og hæld det over hyldeblomsterne. Lad saften trække i 12 timer på køkkebordet, inden du sigter den og hælder den på flasker. Opbevar saften i køleskab, hvor den kan holde sig i 30-40 dage.
Ingredienser
15 hyldeblomstskærme
3 usprøjtede citroner
600 g sukker
2 liter vand
Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft er indbegrebet af dansk sommer og et hit hos både børn og voksne. Den delikate blomstersmag og lette sødme gør den perfekt som læskende drik på varme dage – serveret med isterninger og evt. lidt mynte eller citron. Saften er nem at lave og kræver få ingredienser, og så er det en skøn måde at få brugt hyldeblomster fra haven eller nærområdet på. Følg opskriften ovenover og nyd en frisklavet hyldeblomstsaft i løbet af sommeren – eller gem den på flaske til senere.
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Hvornår er det sæson for hyldeblomst?
Hyldeblomster blomstrer typisk fra begyndelsen af juni og frem til midten af juli – afhængigt af vejr og geografi. De bedste blomster finder du i solskinsvejr, hvor duft og smag er mest intens. Pluk dem gerne om formiddagen, når duggen er væk, men inden solen bliver for skarp.
Hvor længe kan hyldeblomstsaft holde sig?
Hjemmelavet hyldeblomstsaft kan som udgangspunkt holde sig i køleskabet og bruges inden for 1-2 uger. Ønsker du længere holdbarhed, kan du fryse saften i mindre portioner.