Tilbage til opskrifter

Honningglaseret svineskank

Mørt, sødt og saltet kød holder de fleste af. Anderledes står det til med rosenkål. Mange er blevet udsat for hele, overkogte eksemplarer og er derfor afskrækkede – men jeg lover dig en anderledes oplevelse med de små kål i simreretten her. Ægte balsamisk frugteddike er guddommelige dråber, omstændelige at lave og derfor heller ikke billige at købe. Mindre fuldendte eddiker kan selvfølgelig også gøre det, når der skal braiseres skanke.

Sådan gør du

Drys skankene med salt, dæk dem til, og sæt dem i køleskabet natten over.

Pil løg og hvidløg, og snit dem i mindre stykker. Skræl ingefæren, og hak også den fint. Stød krydderierne i en morter eller en krydderikværn. Sauter løg, ingefær og krydderier i en gryde med en god klat smør, til løgene er møre. Tilsæt honning, eddike, øl, tomatpuré og bouillon, og kog op.

Tænd for ovnen på 140°. Læg skankene i et ovnfast fad, og hæld grydens indhold over skankene. Dæk fadet med alufolie. Sæt fadet i den varme ovn, og braiser skankene i 3-31⁄2 timer. Hæld skyen over løbende, mindst hver halve time. Hvis safterne fordamper for hurtigt, hælder du mere vand på.

Tag alufolien af fadet i den sidste time, og skru op på 175°, så skankene bliver flotte og gyldne.

Pil de yderste skaller af perleløgene - jeg plejer at skolde perleløgene, som hvis jeg skulle smutte mandler - så er skallen let at fjerne.

Pil også de yderste blade af rosenkålen. Tag 100 g rosenkål fra til råkost, og kom de øvrige hele ned til skankene sammen med perleløgene i den sidste halve time af tilberedningstiden.

Du kan enten pille flotte hele blade af de resterende rosenkål eller snitte de små rosenkålhoveder i meget fine strimler på en mandolin.

Kom dem i iskoldt vand, og sigt vandet fra, når du skal bruge dem Vend rosenkålen med lidt fintsnittet løg, balsamisk eddike og olie, og smag til med salt og peber.

Ingredienser

1 ⅕ kg svineskank uden svær
1 ½ tsk fint salt
2 løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
10 nelliker
15 hele sorte peberkorn
1 tsk hel kommen
1 tsk korianderfrø
100 g honning
1 ½ dl balsamisk eddike (gerne af blomme eller æble)
66 cl pilsner
1 spsk tomatpuré
½ l fjerkræbouillon
200 g perleløg
500 g rosenkål

Desuden

havsalt
Friskkværnet peber
1 skalotteløg
balsamisk eddike
koldpresset olivenolie

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her